El bacallà m'agrada moltíssim. És el peix que més m'agrada. I de receptes tinc un munt. Aquesta és molt senzilla i ràpida. Amb quatre ingredients queda un plat espectacular.
El bacallà és peix blanc. Per tant, baix en greixos. El seu contingut de greix està concentrat sobretot al fetge. Però com que aquest no el menjarem serà un plat bastant lleuger.
Ingredients
- 1/2 kg de bacallà
- 1 ceba
- 3 o 4 tomàquets grans
- 2-3 grans d'all
- sal
- pebre negre
- oli d'oliva
- una cullera petita de sucre
- farina
Com es prepara
Primer el bacallà, netejat, l'enfarinarem i el fregirem a una paella amb oli d'oliva. Retirarem.
Prepararem la salsa de tomàquet. Fregirem els alls, a làmines i la ceba molt picadeta. Tot en una paella amb oli.
EL tomàquet l'hem rallat amb un rallador i ho afegirem a la ceba i l'all fregit amb una mica de sal i pebre, i la de sucre per matar així l'acidessa del tomàquet.
Quan estigui la salsa, disposarem els lloms del bacallà perquè acabin de fer xup, xup. I ja està.Ho podem acompanyar d'arròs blanc o pasta. Però per si sol ja és bo.
Salut!!!!
12 comentaris:
Ganxeta, que bo el bacallà... m'encanta, la meva àvia tenia una botiga de bacallà i pesca salada.
PTNTS
Dolça
Si, tu ho has dit, amb 4 ingredients... però han de ser tots bons com aquests.
Petons..
Que plato más exquisito. El bacallà m'agrada moltíssim, igual que a tí.
Tu presentación estupenda y como tú dices...però per si sol ja és bo. Petons.
Mira que el bacallà no és dels peixos que més m'agrada però així amb el tomaquet, hummm, potser m'ho menjaria!
Un petó maca!
ganxeta, a mi també m'encanta el bacallà, però saps que fa molt de temps que no en menjo? darrere del bloc fa temps que no més faig que provar coses noves i variades i qui sap quan fa que no faig bacallà, em sembla que ni tan sols hi he penjat cap recepta.
aquest teu és senzill, però venen unes ganes de sucar-hi pa en aquesta salsa que deu ser tan gustosa...
Un clàssic dels bons!!!!
senzill i bonissim.
A mi el bacallà no m'entusiasme, però haig de reconèxier que fet així fins i tot jo en tastaria una miqueta... ;)
Molt lleugera!
Jo quan faig el bacallà amb la salseta de tomàquet sempre ho acompanyo amb mongetes seques! Pero bé, és que el bacallà accepta un munt de possibilitats.
Abraçades!
quina pinta mes bona que te,,mmm,el bacallà,es un dels peix que mes m'agrada,gracies.
Tienes toda la razón, éste es un plato espectacular.
M'encanta que un plat tan senzill us hagi agradat. Com diu el Joan, amb unes mongetes això també està de luxe. Salut!!!!
M'encanta. El bacallà és el meu peix favorit, cuinat senzill és com més bo està. MMmmm....
Publica un comentari a l'entrada