Les propietats de la carxofa són infinites, diürètica, hepaticoprotectora i colerètica. Aprofitant que és una verdura de temporada, la infinitat de plats que es poden cuinar està a l'abast de totes les butxaques.
Vist que les èpoques que s'aproximen seran dates d'excessos per al nostre cos i sobretot el nostre fetge que és qui pateix més aquestes festes, la carxofa és l'aliment més apropiat per calmar aquests excessos. L'alcohol, la ingesta de greix i de proteïnes d'origen animal, són les principals amenaces pel bon funcionament d'aquest òrgan i del nostre aparell digestiu. A més, és una verdura rica en fibra, recomanada per l'estrenyiment, la diabetis, el colesterol i altres problemes digestius.
Què més li podem demanar a una verdura?
Ingredients
- carxofes (més o menys 500 g només de cors ja nets)
- 1 ceba
- 200 g de pernil salat
- 1 cullerada de farina
- 1/2 got de vi blanc
- 4 grans d'all
- oli d'oliva verge
- safrà
- sal
- comí en pols
- ametlla picada
Pelar i netejar les carxofes, de les que només quedarà el cor, i cuinar-les en l'olla ràpida. En 5 minuts estaran fetes.
Mentrestant tallarem els alls a làmines i la ceba molt picada, ho fregirem a una paella amb un raig d'oli d'oliva. Afegirem llavors el pernil, i sofregirem. Llavors afegirem la cullerada de farina i la sofregirem, i quan estigui dauradeta afegirem el vi. Deixarem que redueixi una mica i afegirem les carxofes, les ametlles picadetes, el safrà diluït en una mica d'aigua o brou , el comí i la sal. Que faci una mica de xup xup i llest.
Si veiem que la salsa queda molt espesa la podem rebaixar amb una mica d'aigua o brou.
Si volem podem acompanyar d'ou dur, queda força bé.
Salut!!!!
9 comentaris:
Cèrtament, la carxofa és una verdura sana i molt bona. A més, admet tantes preparacions diferents que a la cuina dóna molt joc!
Fetes amb pernil i amb aquesta salseta de vi blanc segur i safrà que són boníssimes ;)
Bones les carxofes, ganxeta, nosaltres quan n'hi ha, les gastem a diari, jejeje, és una de les verdures que li agraden a la xiqueta per tant... se les menja sense remugar i això vol dir dinar tranquil, que a l'adolescència és molt important!!!!
PTNTS
Dolça
Esta receta viene estupenda para nuestros estomagos despues de los excesos de estos días. Y como no las has presentado se vé exquisita. Besos.
Muy buena pinta, aunque las alcachofas no son mi fuerte.
Un besín!!
Una recepta ben adequada per l'època que estem i la que s'acosta!
Les carxofes m'encanten, de totes les maneres, aquesta no l'he provat i no tardaré a fer-ho!
Petons!
Me encantan las alcachofas de todas las manearas. Estupendo tener otra recetita más
Ana
Quina recepta més sana i bona!! I amb el que m'agrada la carxofa... me l'apunto! :)
o, es un delicia!
a parte, que es muy saludable comer las alcachofas.
besos.
Me encantan las alcachofas!!! y estas tienen una pinta estupenda!!! Besos!!
Publica un comentari a l'entrada