diumenge, 28 de desembre del 2008

Cassola de peix i marisc


Ingredients
  • rodanxes de lluç (2 o 3 per cap)
  • gambes o llagostins (3 per cap)
  • escamarlans (jo no vaig posar)
  • rap (jo no vaig posar)
  • musclos (4 per cap)
  • petxines (un grapat per cap)
  • 1 ceba
  • 3 grans d'all
  • salsa de tomàquet casolana
    fils de safrà
  • julivert
  • brou de peix
  • 1/2 copeta de brandy
  • 25 g d'ametlles picades


Com es prepara

Tallarem la ceba molt fineta per preparar el sofregit. En una paella amb oli afegirem la ceba i quan aquesta sigui transparent afegirem el tomàquet i desprès el brandy, deixant coure uns minuts.Ho tirarem en una paella molt més gran que utilitzarem per a fer el suc.

Fregirem el lluç, tomb i tomb, perquè s'acabarà de fer a la cassola. També fregirem o daurarem el marisc, tomb i tomb perquè s'acabarà de fer a la cassola igual.

Col·loquem els ingredients a la cassola on hi ha la salsa de tomàquet, ceba i brandy. Farem la picada. Per fer la picada, a un recipient, les ametlles, un gra d'all, el safrà, i si fa falta una mica de brou per picar-lo bé. Amb la batedora, per exemple, picarem, o si no amb el morter, com s'ha fet tota la vida.

Ho reservarem. A un paella neta posarem oli. Daurarem l'all que ha quedat amb una cullerada de farina i removent, removent, afegirem la barreja anterior.

Esperarem que torni a arrencar el bull, afegirem de mica en mica el brou, fent així una salsa lleugera. Afegirem sal. Integrarem llavors aquesta salsa a la paella o cassola on està el peix. Remenant la cassola perquè entri tota la salsa a tots els ingredients.

Coure uns 15 minuts. I ja està. Perquè no es trenquin els ingredients no girar-los, la salsa ha de cobrir-los perquè així s'acabin de fer.

Salut!!!!!

7 comentaris:

Glòria ha dit...

M'he passejat per tot el menu de Nadal i aquest és el plat estrella, eh?.

La cuina vermella ha dit...

I tant, el plat estrella!! jo em quedo amb aquest!! petons.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Estrella, estrella. Aquest plat agrada a tothom, i al pa també.
Salut!!!!

Anònim ha dit...

Deunidó la pinta que te aquesta cassoleta...!!!
petons
Anna

maragda ha dit...

Recollir premi MILLORS RECEPTES DE NADAL a:
http://laquintadeluculus.blogspot.com/2008/12/premi-millors-receptes-de-nadal.html

Bon any de somriures i de cuines meravelloses!

dolores ha dit...

OLLES,
Qué rico todo!!!
Venia a desearte FELIZ AÑO 2009.
que venga cargado de cosas buenas para tí y tu familia.
Y que sigamos compartiendo recetas mucho tiempo más
besos y SALUT!!!!

dolores

Anònim ha dit...

¿ha quedado un restillo para mi?... ¡¡vaya lujo de plato¡¡