El carabassó és una verdura que aporta molt poques calories gràcies al seu gran contingut d'aigua. A més conté molta fibra. Per tot això es considera una verdura idonea en dietes de pèrdua i control de pes.
És però aquesta verdura una mena d'esponja i si es cuina amb oli, o sigui fregida, duplica la seva aportació calòrica, ja que pot arribar a absorbir molt oli.
D'entre les seves propietats, facilita les digestions, té un efecte diürètic i regula la funció intestinal.
Ingredients
- 1 kg de carabassons
- 1 ceba
- 1 raig d'oli d'oliva
- 8 quesitos el caserio
- sal i pebre negra
- brou
- llet (si és necessari)
Com es prepara
Pelarem els carabassons. Picarem la ceba molt fineta i l'afegirem a una olla amb un raig d'oli. Sofregirem la ceba fins que estigui daurada. Afegirem els carabassons tallats a daus, sal i pebre. I els daurarem una mica.
Afegirem el brou a la ceba i els carabassons perquè s'acabin de fer, o sigui es coguin. Quan estigui, el brou haurà reduït una mica, ho passarem per la batedora i afegirem els quesitos. Rectificarem de sal i pebre si és necessari. I ja està llesta per menjar.
Si ha quedat molt espesa podem afegir una mica de llet perquè sigui més líquida.
Salut!!!
13 comentaris:
ideal per despres de festes! petons.
M'encanta!!
Moltes nit he sopat aquesta crema amb el meu peixet corresponent!
Un petonet!!
Aquesta crema és ideal, calentona a l'hivern i fresqueta a l'estiu. A més, no engreixa. Ho té tot!!
Fins aviat
Aquest plat es repeteix sovint a la meva cuina.
M'agrada molt, i com diuen per aquí dalt ideal per passat festes!
petons!!!
Per sopar es idònia, a casa lafaig semblant i agrada moltissim.
Bona recepta!!!
petons
Els clàssics sempre són bons, veritat?
Petons
Visca les cremes saludables de tota la vida! A casa aquestes cremes de verdures sempre triomfen, i la de carbassó és de les que agrada més... ideal per a un sopar lleugeret abans d'unes bones postres, je je je ;)
Hola Olles i somriures:
Qué rica crema y con el frío que hace apetece mucho. Me alegro te haya gustado el poste. Besitos mil
Estupenda esta cremita, y muy apetitosa en los días fríos
Esta tant bona aquesta crema per aquests dies de fred!!!!!
Molt bona i molt sana, i jo la faig sense llet i així en mengem tots!!!
PTNTS
Dolça
Ai quin cap que tinc, l'altre dia quan vaig llegir el post vaig pensar de deixar-te un comentari i veig que al final no ho vaig fer! :s Aquestes cremes i sopetes m'encanten! I tant es poden menjar hivern com estiu!
Si ho voleu més light, quesitos light i llet desnatada.
M'agrada que us hagi agradat.
Salut!!!
Publica un comentari a l'entrada