dilluns, 1 de desembre del 2008

Saltejat de cigrons amb espinacs i gambes


Un saltejat molt senzill i saludable. Una manera còmoda i variada de menjar llegums. Aquestes grans abandonades de la nostra cuina actual. Aquestes tan recomanades ara pels nostres metges i dietistes. Un plat ràpid per aquells dies que tenim temps justet per cuinar. Les llegums poden ser una mica fortes per sopar, però són un aliment molt complert per dinar.

De les llegums consumides, el cultiu del cigró es remunta a milers d'anys enrere. L'origen es pot situar a l'orient mitjà. Grècia, Turquia o Síria i des d'allà el seu cultiu i consum es va estendre per tota la Mediterrània i Àsia Centra i l'Àfrica. Els espanyols durant la seva campanya de colonització de les terres americanes també el van introduir amb èxit a Califòrnia i Mèxic.

Els cigrons eren una "exquisitessa" a l'època romana, (Marcial: 1, 46, 5 y 1, 103, 10). La seva integració en la cuina és present en moltes cultures i civilitzacions, com la grega, la del Magreb, la italiana, l'espanyola, la llatinoamericana.

Són coneguts com la carn pobre, per les seves propietats, són grans portadors de proteines i baixos en greixos.


Ingredients

  • 1 pot de cigrons cuits
  • 2 grans d'all
  • 250 g de gambes pelades
  • 1 paquet d'espinacs frescos
  • sal i pebre
  • oli d'oliva

Com es prepara

A una paella amb oli daurarem els alls tallats a fines làmines. Llavors afegirem els espinacs. Com que són brots haurem separat les fulles de les tiges, i només incorporarem les fulles. Les saltejarem i deixarem que es facin bé. Quan estiguin afegirem les gambes pelades. Posarem sal.

Com que les gambes treuen una mica d'aigua deixarem que aquesta s'evapori. Afegirem llavors els cigrons.

Jo els cigrons, encara que són cuits, com que m'agraden molt tendres els hi he donat una mica de cocció abans d'incorporar-los.

Rectificarem de sal i afegirem pebre i llestos per menjar.

Salut!!!!!!

5 comentaris:

Vanesuky ha dit...

Que bo els espinacs!
Jo almenys un cop a la setmana menjo cigrons amb espinacs, però mai li he possat gambes, serà qüestió de provar-ho!
Un petonet maca!!

Mai ha dit...

-Noia ,el marisc i jo,estem una mica barallats,i tot i que en menjem,m´agraden tant els cigrons que
m´estimo mes menjar-los sols.
I tens tota la raó que s´han de menjar mes llegums i a qui no li agradin massa segur que d´aquesta manera els encanten.
una abraçada

tartasacher ha dit...

Hola Olles i Somriures:
Qué recetas tan buenas, me gustan las dos, sobre todo la de los pimientos. Me alegro te haya gustado mi caramel cake. Besotes mil

No tot són postres ha dit...

Hola ganxeta, veient la pinta que té el plat la propera vegada que el faci canviaré els taquets de pernil per gambetes, segur que també tindré èxit.
Gràcies
Ptnts
Dolça

No tot són postres ha dit...

Hola ganxeta, veient la pinta que té el plat la propera vegada que el faci canviaré els taquets de pernil per gambetes, segur que també tindré èxit.
Gràcies
Ptnts
Dolça